Penname: Exy [Kapcsolat] Real name: Eszti
Member Since: 10/07/06
Membership status: Felhasználó
Bio:
Sziasztok! Ez itt én vagyok dióhéjban. Most kezdtem az egyetemet, a Pázmány pszichológia szakos hallgatója vagyok, még bele kell rázódnom, de eddig nagyon élvezem. (Talán mert még semmit nem kellett tanulnomXD) Íme egy kis-nagy szinapszis magamról, ha esetleg netalántán jobban meg akarnátok ismerni. Aki erre vetemedik, annak ajánlom az msn nevezetű fantasztikus találmányt: ginerva.molly@freemail.hu, meg ott van még a mail: eszti.exy@gmail.com.


Szeretem: a meleg nyári estéket, a forró kávét, az erdei túrázásokat, a szerencsehozó egereket, az új könyvek illatát, a szívmelengető regényeket, a hosszú beszélgetéseket, a barackos Nestea-t, a felhőtlen nevetéseket, Márai verseit, Mickey egeret, a színes sálakat, a csini fülbevalókat és a macifröccsöt, a vörösre érett epret, a diplomatatortát, a felhőtlen napsütést és a ködös Londont, a bélpoklos berni pásztorokat, a Kazinczy Gimnázium kétszárnyú ajtaját, Piliscsabát és a szárnyas tornyot, az izgalmas fantasyt, a lila tornacipőket, a kelta szimbólumokat, a hatalmas táskákat, a napszemüvegeket, a tábortüzet, a szivárványokat és az igaz barátokat (és azokat, akik írnak nekem véleményt XD)

Nem szeretem: a fogvacogtató hideget, a rámenős embereket, az ok nélküli hazugságokat, a szürke betontengert, a narancsot, az ostoba platinaszőke libákat, az előítéleteket, az éjszakába nyúló tanulásokat, az anatómiát, a méheket és a kígyókat, a hisztis csitriket, a gigantikus almáskerteket; azokat, akiknek meggyőződésük, hogy jó fejek, de közben taplók; azokat, akik mindenkit lehangolnak maguk körül és azokat, akik mindenkinél okosabbnak gondolják magukat; nem szeretem, ha valaki nem tud helyesen beszélni körülöttem, és nem értékeli a szó becsét

Kedvenc könyvek (nem sorrend): Sárkánykönny, Szennyből az angyal, My Fair Lord és az Álmok Tengere (Vavyan Fable), Labirintus (Kate Mosse), A gyűrű titka (Kathleen McGowen), Csontváros (Cassandra Clare), Shanna (Kathleen E. Woodiwiss), Shiver - Borzongás (Maggie Stiefvater), Twilight (Stephenie Meyer), Az első szabály - Az Igazság Keresője és A Népek Palotája (Terry Goodkind), Vérszívó démonok (Christopher Moore), A herceg jósnője és a Jósnő hercege (J. Goldenlane)
Kedvenc filmek: Én, Pán Péter, Csokoládé, Gettó Milliomos, Déja Vu, a Nemzet Aranya, Sakáltanya, Sherlock Holmes, 10 dolog, amit utálok benned, Csillagpor
Kedvenc sorozatok: House, Szívek szállodája, Moonlight, Legend of the Seeker, Chuck

Ne habozzatok írni :) A jó szellemek óvjanak titeket! Exy
[Feljelentés]
Történetek by Exy
Summary: Régi kiemelt történetekÚjra elkezdtem verseket írni... Nem jók, nem szépek, csak igazak. Remélem, fejlődtem az utóbbi próbálkozásaim óta, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, úgyhogy szeretném, ha véleményt mondanátok :)

A fiók mélyéről előkerült egy régi füzet, és találtam benne néhány haikut. Gondoltam, megosztom veletek is :) Évekkel ezelőtt írtam, szóval úgy kéretik olvasni! Aki várja a Naya-krónikát (ha van ilyen^^), annak üzenem, hogy haladgatok lassan-lassan. De nem tudom, mikor lesz majd friss.
Categories: Vers > Haiku
Characters: Nem
Műfaj: Általános, Dráma, Romantikus, Sötét, Verses
Figyelmeztetések: Nem
Series: Nem
Chapters: 13 Tartalom
Completed: Nem Word count: 1387 Read Count: 9688
[Feljelentés] Published: 10/11/02 Updated: 11/12/19
Naya-krónika by Exy Rated: 16 [Kritika - 19]
Summary: Régi kiemelt történetek

Három kulcs. Két világ. Egy kapu. Valamikor réges-régen, még a sötét középkorban varázstudók egy csoportja átjárót nyitott egy párhuzamos világba. Rengetegen költöztek át ide: olyanok, akik a sajátjuknak mondhatták a mágiát és olyanok, akik - bár hatalom nélkül születtek - nem akartak lemondani a varázslat nyújtotta kényelemről. Az új világ benépesült, szívében található a Naya Birodalom, legendák és misztikumok földje, mely tulajdonképpen öt tartomány laza szövetsége. A káosz elkerülése miatt az országot bölcs királyok vezetik, akik kizárólag halandóktól származhatnak. Tyrone Nagyúr azonban az elnyomott vámpírokat és vérfarkasokat kibékítve átveszi a hatalmat. Legelső intézkedése kiirtani a félvéreket, majd megtalálni és elpusztítani az átjárót, amelyen keresztül megérkezne a Remény Naya lakói számára. A történet középpontjában négy ember áll, akiknek ugyanaz a célja: kinyitni az átjárót. Aideen és Felix nem is különbözhetnének jobban egymástól: eltér az értékrendjük, a kultúrájuk, a családi hátterük, Naya egymástól távoli részeiben nőttek fel. Bár utálják egymást, inkább választják a veszélyekkel teli kalandot, mint a megalázó halált. Cassie és Mark sem éppen korunk tipikus tucat-személyiségei. Mindketten kiemelkednek a tömegből, de ez csak terhet jelent számukra, amíg meg nem ismerik egymást, és fel nem fedezik rejtett képességeiket.

Üdv minkdenkinek! Remélem, a sztori elnyeri majd a tetszéseteket. Már nagyon régóta lappang a fejemben, és most, hogy túlvagyok az érettségin, gondoltam, megosztom veletek is. Próbálok hetente frisselni, de nem ígérek semmi, ugyanis a fejezetek elég hosszúak - magamhoz képest. Örülök mindenféle visszajelzésnek, ugyanis ilyet még soha nem írtam, így nem nagyon tudom, mit kéne csinálnom néha :D http://nayakronika.blogspot.com/ Ezen a címen elérhetitek a történethez kapcsolódó blogot, ahova felkerülnek majd képek, térképek meg érdekességek a sztorival kapcsolatban. A jó szellemek óvjanak titeket!


Categories: Általános
Characters: Nem
Műfaj: Akció/Kaland, Általános, Fantasy, Humor, Regény, Rejtélyes, Romantikus
Figyelmeztetések: Durva beszéd, Gyilkosság, Kínzás, Szereplő halála
Series: Nem
Chapters: 12 Tartalom
Completed: Nem Word count: 47671 Read Count: 10142
[Feljelentés] Published: 10/07/06 Updated: 11/08/18
Az áramlat by Exy Rated: nem korhatáros [Kritika - 2]
Summary: Végre hasznosítom a tanulmányaimat az írásban :D Személyiségpszichológia vizsgára készülve jutott eszembe ez a kis szösszenet, ami még egypercesnek is alig nevezhető. Muszáj volt megírnom, bár így utólag olvasva talán kevésbé értelmes. Nem is tudom... :D Mindenesetre feltöltöm, hátha valaki talál benne valami jót^^ Nézzétek el az agymenésem így a vizsgaidősuck közepe táján :D Ha vége, értelmes dolgokra is képes leszek - addig is itt vannak a fantasztikus élettan tételek, amiket tanulnom kellene :D
Annyi lenne a hozzáfűznivalóm, hogy az áramlat, azaz a flow fogalmát (=az intenzív önmegvalósítás szubjektív átélése) egy nálam okosabb ember (bizonyos Csíkszentmihályi) találta ki, bár lehet, hogy ő nem épp ebben az értelemben akarta használni, mindenesetre én lefordítottam a saját nyelvemre a dolgot. Az idézet az elején a wikipédiáról van, úgyhogy ezért minden jog a cikk készítőjét illeti^^
Categories: Filozofikus
Characters: Nem
Műfaj: Egyperces
Figyelmeztetések: nincs
Series: Nem
Chapters: 1 Tartalom
Completed: Igen Word count: 1023 Read Count: 565
[Feljelentés] Published: 11/06/08 Updated: 11/06/08
Sacheta karana – Ébredés by Exy Rated: nem korhatáros [Kritika - 1]
Summary: Rövid novella az alkotásról az ihlettelenségről és az életről. Hirtelen felindulásból elkövetett gyötrelem :) Egy szívfájdítóan kedves kis történetnek adtam némi hátteret, amit nekem is úgy meséltek még réges rég. Jó olvasást!
Categories: Filozofikus
Characters: Nem
Műfaj: Novella
Figyelmeztetések: nincs
Series: Nem
Chapters: 1 Tartalom
Completed: Igen Word count: 1724 Read Count: 463
[Feljelentés] Published: 10/11/15 Updated: 10/11/16